· 

Even wegdromen bij deze open haarden

Niets gaat boven een open haard in huis. Lekker wegdromen bij het knapperende vuur, veel warmte en gezelligheid om je heen en het maakt je kamer bijzonder en ontzettend sfeervol. 

 

Een open haard is op verschillende manieren toe te passen en te decoreren. Zo kan je voor strak en minimalistisch gaan met een glad gestucte schouw waarin een haard geplaatst is en that's it. Ook kan je in de schouw schappen plaatsen waarin je je mooiste items kan laten pronken, datzelfde kan met een plateau boven de haard.

Wat je tegenwoordig ook veel ziet, is dat er een bankje wordt gemaakt in het verlengde van de haard. Deze kan je leuk decoreren met kussentjes en mooie accessoires, maar het zijn tegelijkertijd ook weer extra zitplaatsen. Leg eronder je voorraad hout en de sfeer is gecreëerd.

 

Over de houtvoorraad gesproken, ook hierin heb je zo ontzettend veel mogelijkheden. Je kan dit in de schouw verwerken, verticaal of juist horizontaal of je zet een lekkere grote, stoere mand neer met je houtvoorraad. Hier kan je al je creativiteit in kwijt!

 

Maar een open haard / gashaard kan je ook een hele stoere en industriële tint geven met staal. Je beseft niet hoe ontzettend gaaf dat kan staan! Hierdoor krijgt je huis een hele bijzondere look. Helemaal in combinatie met de stalen deuren waar er tegenwoordig steeds meer van geplaatst worden. Wauw.

 

Voor een landelijke sfeer kan je de haard net even wat leefbaarder laten. Wil je wel graag een gestucte schouw? Laat bijvoorbeeld de bakstenen in de haard zichtbaar and voila, je hebt de landelijke sfeer al binnen. 

 

Je bent op zoek naar een bijzondere touch in huis? Doe eens gek, en plaats de haard verticaal. Helemaal bij hoge ruimtes geeft dat een fantastisch effect. 

 

Heb  je veel ruimte? Plaats de haard in het midden van de kamer! Met een doorkijkhaard of gaskachel in het midden van de kamer is het genot en wooncomfort veel groter. Je kan namelijk op vele verschillende punten in het huis genieten van de haard. Dat is toch wat we willen?


 

 

 

 

Zit een open haard er voor jou niet in? Een room divider doet ook veel met je interieur! Lees hier meer.