· 

Olijfboompje in huis -> verzorgingstips!

De olijfboom heeft een heerlijke rustgevende en botanisch sfeer die we maar al te graag in ons huis brengen. De boom is erg mooi te combineren met subtiele kleurtinten en natuurlijke materialen. Op deze manier is je kamer binnen no-time een instagram waardig plaatje waar je écht van kunt genieten. Maar dan de vraag: hoe verzorg je de olijfboom in huis? Overleeft hij dit wel? Het antwoord is: ja! En van dit antwoord worden wij enorm gelukkig! Hieronder vinden jullie de verzorgingstips die jullie ongetwijfeld naar een stralende olijfboom helpen! Met uiteraard een beetje liefde en veel aandacht voor de boom.. :)

1. De olijfboom houdt van de zon -> heel veel zon

Het beste medicijn van de olijfboom is zon. Deze boom verlangt de hele dag naar licht, en wanneer het veel licht krijgt zal het blijven stralen. Zet de olijfboom dus op het meest zonnige en lichte plekje van de kamer, dat zal die heel erg waarderen.

 

2. Ook van een fijne scheut water op zijn tijd wordt ie blij

Vergeet niet dat de boom soms wat water nodig heeft. Is de grond droog? Dan is het tijd voor een fijne scheut water!

 

3. Geef wanneer hij het nodig heeft wat extra voeding

Heeft je boom het even moeilijk? Fleur hem op met wat 'Citrus en Olijfvoeding'. Daar knapt ie vast van op!

 

Let op: het kan voorkomen dat als je je olijfboom net in huis hebt gezet, hij een paar bladeren verliest. Don't worry! Dit is een schrikreactie, hij moet even aan zijn nieuwe standplaats wennen. Geef hem wat water en de bladeren komen vanzelf weer terug.

 

Ga jij voor een olijfboom in huis? We gaan nu de meest geschikte periode van het jaar in dus een perfecte start voor de boom! 

Stuur dan ook eens een foto van jouw stralende boom naar ons toe, wij zijn er gek op!

Bron: Pinterest, Fleur.nl


 

 

 

Meer inspiratie voor planten in huis? Hier vind je de 5 mooiste en meest simpel te verzorgen kamerplanten!